Stadswandeling – Historie

Als toerist bezoekt iedereen wereldsteden om de sociale en culturele hoogtepunten te bekijken. Maar na vele omzwervingen weet menigeen het zeker: oost west, thuis best. En, in tegenstelling tot wat men vaak denkt, hoef je niet naar Rome of Krakau om je onder te dompelen in de geschiedenis. Nijmegen is een unieke stad met een rijke historie die doorgaans onderbelicht blijft. Het lustrumjaar van onze universiteit biedt een mooie gelegenheid om ons te verdiepen in de geschiedenis van onze stad en haar (van oudsher katholieke) universiteit.

Om dit mogelijk te maken zal professor Jansen, de u allen bekende rechtshistoricus, een stadswandeling door Nijmegen leiden die langs alle bezienswaardigheden van de geschiedenis van de stad én de universiteit komt.

De wandeling zal plaatsvinden op 12 april en begint om 18:30 uur, zodat we de romantisch verlichte straten van Nijmegen kunnen verkennen. We verzamelen bij brouwerscafé de Hemel, waar we ook terug zullen keren, zodat aansluitend geborreld kan worden. Aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen naar secretatis@semperlex.nl