NJHV SEMPER LEX

De Nijmeegse Juridische Honoursvereniging Semper Lex (kort: NJHV Semper Lex) is de studievereniging voor (oud-)studenten van het honoursprogramma ‘Law Extra’ van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Law Extra

Het honoursprogramma ‘Law Extra’ biedt sinds 2010 de meest getalenteerde en ambitieuze Nijmeegse rechtenstudenten een verdiepende en aanvullende uitdaging naast de reguliere bacheloropleiding. Om voor Law Extra in aanmerking te komen dient de student tijdens het eerste jaar van de bacheloropleiding bovengemiddelde resultaten te behalen, maar ook over de motivatie te beschikken om gedurende de rest van de bacheloropleiding bovengemiddeld te blijven presteren. Law Extra bestaat onder andere uit verdiepend onderwijs door gerenommeerde hoogleraren van de Radboud Universiteit Nijmegen, summer courses in het buitenland, produceren van (wetenschappelijke) artikelen en praktijkstage(s).

Onze leden

De leden van NJHV Semper Lex volgen allemaal hetzelfde honoursprogramma, maar zijn zeker niet over een kam te scheren. Ieder lid heeft zijn eigen ambitie en motivatie om deel te nemen aan Law Extra. Ook volgen zij niet allemaal dezelfde reguliere bacheloropleiding. De bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht, European Law School, Recht en Management en Recht en Economie zijn binnen NJHV Semper Lex vertegenwoordigd.

Ons doel 

Uit ervaring is gebleken dat de ambitie van Law Extra-studenten verder reikt dan de muren van de collegezaal. Deze studenten willen zich continu blijven ontwikkelen en zijn altijd op zoek naar dat beetje ‘extra’. NJHV Semper Lex biedt Law Extra-studenten de mogelijkheid om het maximale uit zowel het honoursprogramma als de reguliere bacheloropleiding te halen door inhoudelijke en studiegerelateerde activiteiten te organiseren, het contact tussen (oud-)studenten van verschillende jaarlichtingen te bevorderen en een netwerk te creëren met juridische actoren uit de praktijk.