Lunchlezing: De grenzen van het terugtredleerstuk

De eerste lunchlezing is nog maar net voorbij, maar we hebben de volgende alweer voor jullie klaarstaan. Ditmaal wordt de lunchlezing verzorgd door dhr. Nab, promovendus en docent bij de vaksectie Strafrecht & Criminologie.

Hij gaat het hebben over de theoretische en praktische grenzen van het terugtredleerstuk. Dit leerstuk wordt als gevolg van de invoering van steeds meer zelfstandige voorbereidingsdelicten steeds inconsistenter. De wetgever lijkt niet helder voor ogen te hebben wat hij nu eigenlijk wil bereiken met dit leerstuk. In Nederland is het doel van de regeling tamelijk onderbelicht gebleven, terwijl in Duitsland een aantal theorieën over de ratio achter het leerstuk zijn ontwikkeld, die ook in Nederland toe kunnen worden gepast. Tot slot zal hij een conceptwetsartikel dat het terugtredleerstuk meer in lijn met de theorie zou brengen ter discussie voorleggen.

Geïnteresseerd? Laat ons dan weten dat je komt door jezelf op ‘Aanwezig’ te zetten op het evenement op Facebook. Heb je geen Facebook? Laat dan even weten dat je komt via een e-mail aan secretaris@semperlex.nl.