Kantoorbezoek Van Doorne

Nu het jaar is begonnen is het tijd voor het eerste kantoorbezoek van het jaar, en wel bij Van Doorne op vrijdag 12 oktober. We zullen rond het begin van de middag afreizen naar Amsterdam en krijgen daar een workshop over arbeidsrecht.

Tijdens deze workshop zullen we onder begeleiding van advocaten van de praktijkgroep Arbeidsrecht in korte tijd meester worden in vraagstukken omtrent het ontslagrecht. Handig voor als je nu een bijbaan hebt of voor je verdere loopbaan.

Op Amerikaanse televisie heeft iedereen het vast wel eens voorbij zien komen: een boze werkgever die zijn werknemer op staande voet ontslaat en een werknemer die vervolgens met neergebogen hoofd het gebouw verlaat met in zijn handen een grote doos met persoonlijke spullen. Een lachertje op televisie, maar wel iets wat in het echte leven voor kan komen.

Maar wanneer mag een werkgever zijn werknemer op staande voet ontslaan? Wat als de werknemer zich niet aan de kledingvoorschriften houdt? Of als de werknemer herhaaldelijk te laat op de werkvloer verschijnt? Deze en andere vragen zullen aan bod komen tijdens de workshop.

Aansluitend is er een borrel in de kroeg van het kantoor: ’t Pleithuys.

Je kunt je voor het kantoorbezoek aanmelden door een e-mail te sturen naar secretaris@semperlex.nl.