Kantoorbezoek – Stibbe Talks

Het is tijd voor het eerste kantoorbezoek van dit collegejaar!

Een kantoorbezoek met een twist, want het bestaat grotendeels uit een interessante lezing. Zie onderstaand bericht van Stibbe.

Advertenties, appjes, verkeerslichten, banners, mails en pushberichten: de strijd om onze aandacht wordt steeds heftiger en het lijkt tegenwoordig moeilijker dan ooit om je langer dan een paar minuten onafgebroken te concentreren. Is dat erg? Ja, natuurlijk! Concentratie is onmisbaar om creatief en productief te kunnen werken.

Tijdens de volgende Stibbe Talks-editie op donderdag 26 september laat Prof. dr. Stefan van der Stigchel (Hoogleraar Sociale Wetenschappen, Universiteit Utrecht) zien hoe we informatie verwerken, waarom we veel meer zien dan we denken dat we doen, en welke gevolgen dat heeft voor in ons dagelijks leven. Hij maakt duidelijk hoe we ons werkgeheugen soms verkeerd gebruiken en waarom sommige dingen wel opvallen en andere totaal niet. Hij beschrijft verschillende technieken waarmee je aandacht kunt sturen en hoe aandachtsarchitecten (zoals reclamemakers, ontwerpers van vliegvelden en websitebouwers) die inzetten in ons voor- én nadeel.

De middag begint om 15:00 uur met speeddates met junior-medewerkers van onze diverse praktijkgroepen. Het programma wordt afgesloten met een borrel tot ongeveer 19:00 uur.

Ben jij benieuwd naar de nieuwste inzichten over aandacht, en kan jij ook wel wat technieken gebruiken om je concentratie langer vast te (kunnen) houden?!

Aanmelden kan tot uiterlijk 21 september door een mail te sturen naar secretaris@semperlex.nl.