Semper Special – Brussel

Dit jaar zal voor het eerst in de geschiedenis van Semper Lex een reis worden georganiseerd. Als bestemming hebben wij voor Brussel gekozen. Het juridisch belang van deze iconische stad, die toch eigenlijk zo dichtbij ons ligt, zal niemand ontgaan. In ieder rechtsgebied is inmiddels een sterke Europese invloed te bespeuren, een invloed die alleen maar toeneemt. Van toezicht op de bancaire sector tot fosfaatrechten in de landbouw, Europa drukt overal onmiskenbaar haar stempel op. Genoeg redenen om de Europese Unie vanuit juridisch perspectief nader te onderzoeken.

Op vrijdag 16 maart zullen wij vroeg in de ochtend afreizen naar Brussel. Op zaterdag 17 maart vertrekken wij aan het einde van de middag weer terug naar Nijmegen. Het beloven twee interessante dagen te worden met zowel formele als informele activiteiten. Wij verklappen nog niet alles, maar een kantoorbezoek aan de Brusselse vestiging van de Brauw Blackstone Westbroek (de vestiging die zich bezighoudt met Europees recht) staat in ieder geval op de planning. Houd dit evenement in de gaten voor meer informatie!

Daar komt bovenop dat het vervoer, verblijf en de formele activiteiten voor rekening van de vereniging komen. Er wordt aldus geen eigen bijdrage gevraagd. De kosten die je daar zelf maakt voor eten, drinken etc. komen wel voor eigen rekening.

Al met al een unieke kans om een bezoek aan Brussel te brengen. Er is in totaal plek voor 20 studenten en er geldt ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Om iedereen een eerlijke kans te geven, zal de inschrijving open gaan op woensdag 13 december om precies 12.00 uur. De inschrijving sluit op woensdag 27 december.
Aanmelden is mogelijk door een mail te sturen naar secretaris@semperlex.nl