Lunchlezing – Predictive policing

Lunchlezing – Predictive policing

Lunchlezing – Predictive policing

226 226 mensen hebben dit evenement bekeken.

Voor een gezonde afwisseling met het studeren voor de tentamens, nodigen wij jullie van harte uit voor een lunchlezing aanstaande donderdag! In deze lunchlezing zal promovendus mr. Ruben te Molder vertellen over het onderwerp ‘predictive policing’. De lunchlezing zal plaatsvinden op donderdag 25 november van 12.30 tot 13.15 uur in GR -01.060. Voor koffie, thee en broodjes zal worden gezorgd. Hierbij alvast een inleiding:

“Over predictive policing is de laatste jaren zowel in de media als in de wetenschap veel te doen. Predictive policing is kort gezegd te omschrijven als een werkwijze, waarbij de politie door middel van datagedreven technieken probeert te voorspellen waar criminaliteit zal plaatsvinden of wie een strafbaar feit zal gaan plegen. Hoewel deze technieken nuttig kunnen zijn voor de opsporing van strafbare feiten kleven aan deze technieken ook bezwaren, onder meer vanuit het recht op privacy en het recht op non-discriminatie. In deze lezing zal ik ingaan op de bezwaren die kleven aan predictive policing en onderzoeken welke rol het recht kan spelen bij het indammen van deze bezwaren. Is het tijd voor een wetgevend kader dat het gebruik van predictive policing aan banden legt?”

Je kan je aanmelden tot uiterlijk woensdag 24 november 20.00 uur door een mail te sturen naar secretaris@semperlex.nl of een berichtje naar 06-41062802. Wij hopen jullie volgende week in grote getalen te mogen ontvangen voor deze interessante lunchlezing!

Event registration closed.
 

Datum en tijd

25-11-2021 : 12:30
 

Einddatum registratie

24-11-2021

Share With Friends