Lunchlezing André Janssen – het nieuwe Chinese BW

Lunchlezing André Janssen – het nieuwe Chinese BW

Lunchlezing André Janssen – het nieuwe Chinese BW

209 209 mensen hebben dit evenement bekeken.

Op woensdag 9 maart 2022 komt prof. dr. mr. André Janssen ons tijdens de lunch iets vertellen over het nieuwe Chinese Burgerlijk Wetboek. Prof. Janssen is hoogleraar Burgerlijk Recht aan onze universiteit. Hij is bijzonder deskundig op bijvoorbeeld het terrein van het contractenrecht, Europees privaatrecht en rechtsvergelijking. Zo is hij ook verbonden aan de universiteit in Hongkong, bij het Center for Chinese and Comparative Law.

Zodoende weet hij dus ook veel van het Chinese recht en wil ons daar graag wat over vertellen. Sinds 1 januari 2021 heeft China een nieuw Burgerlijk Wetboek. Het bevat een aantal nieuwigheden, zoals persoonlijke rechten voor burgers, en maakt van verschillende wetten een coherent geheel. Vooral de nieuwe persoonlijke rechten zijn volgens sommigen een belangrijke stap voor de ontwikkeling van de rechtsstaat. Zo is bijvoorbeeld het recht op privacy opgenomen. Een andere interessante ontwikkeling is het aspect van cryptovaluta’s, zoals de Bitcoin. In het nieuwe Burgerlijk Wetboek is geregeld dat dit eigendommen zijn die geërfd kunnen worden.

Lijkt het je interessant om hier meer over te horen? Je kan je tot en met dinsdag 8 maart aanmelden door een e-mail te sturen naar secretaris@semperlex.nl of door een berichtje te sturen naar 06-41062802. Voor een goede lunch zal natuurlijk worden gezorgd!

Event registration closed.
 

Datum en tijd

09-03-2022 : 12:30
 

Einddatum registratie

08-03-2022

Share With Friends